Klant ervaringen

Klant ervaringen

Iedereen is van nature nieuwsgierig. Wil graag weten hoe anderen het nu ervaren. Als je zelf niet de eerste bent is het vaak leuk en nuttig om uit de ervaringen van anderen te putten.

Een aantal van onze klanten hebben we daarom gevraagd hun ervaringen nu eens aan het papier te vertrouwen.

Nässjö

Vakantiewoning in Zweden sinds zomer 2008:

Omgeving Nässjö


Het begon als een zoektocht, naar wat eigenlijk? Een camper zou mooi zijn en dan in Canada. We kwamen uit in Zweden, bij Eric (Verhaegh). Een wonderlijke reis die niet beter had kunnen eindigen. Toen we onze huidige woning in midden Zweden op internet hadden gespot en Eric hadden gevraagd om aan ons rapport uit te brengen over de staat van de woning, was de beslissing snel gevallen.

Lees hier verder

Sävsjö

Vakantiewoning in Zweden sinds eind 2008:
Sävsjö,


Hoera, we gaan weer naar Fano (DK). En wederom in 'ons' gele huisje aan het strand. De kinderen vinden het geweldig. We stappen de deur uit, direct met onze voeten in het zand, zicht op de zee vanuit onze luie stoel. Wat wil je nog meer? Nou....misschien inderdaad 'ons eigen' huisje. We gaan verder surfen, maar al gauw lezen we dat buitenlanders geen vakantiehuis mogen kopen in Denemarken. Als we nu eens in Zweden een huisje kopen? We gaan ook al een hele tijd naar Zweden, dus zo gek is dat voor ons niet.

Lees hier verder

Bruzaholm

Vakantiewoning in Zweden sinds midden 2009:
Bruzaholm / Eksjö

Een huis in Zweden!!!! Joh doe normaal, dat is toch een tering eind rijden? Nee Rome of Barcelona liggen lekker dichtbij. Wat bezield een mens eigenlijk om een tweede huis (vakantiehuis, Stuga) te kopen en dan nog wel één in het hoge noorden. Sowieso, wie gaat er op vakantie naar die noordelijk gelegen landen. De meest gehoorde kreten zijn dan ook: Oh, is het daar niet koud en nat in de zomer? en is dat niet erg ver weg. Tja Zweden is natuurlijk erg lang, bijna 1600km. Maar zuid Zweden is goed in één dag te doen.

Lees hier verder

Blidsberg

Vakantiewoning in Zweden sinds midden 2009: Blidsberg (Ulricehamn)

Van Spanje naar Zweden. Op zoek naar ons paradijsje.

Na jarenlang voor de Spaanse zon te zijn gegaan, hebben we vorig jaar gekozen voor de Zweedse rust. En naar volle tevredenheid.
In Spanje hebben we nog steeds een huisje in het binnenland, d.w.z. tien kilometer van de kust. Een mooi lief klein huisje met olijfbomen eromheen en erg rustig gelegen. De mooie ligging (rustig, de dichtstbijzijnde buur op een kilometer afstand) trok helaas niet alleen ons sterk aan. Er is nu vijf keer ingebroken. Het huisje staat in de verkoop.

Lees hier verder

Bodafors

Vakantiewoning in Zweden sinds midden 2008: Bodafors,

Op een zondagmiddag zeiden we tegen de kinderen die gezellig op visite kwamen. “We hebben een tweede huis gekocht.” De reactie was natuurlijk; heerlijk, en waren zij al plannen aan het maken over weelderig flaneren over boulevards en langs de kusten van de Middellandse zee.

We waren al lange tijd geïnteresseerd in een tweede huis en zoals zo veel mensen dachten wij in eerste instantie aan Frankrijk, zonnig, mooi, maar ook Fransen en duur. Van kennissen hoorden we dat in Zweden het meer betaalbaar was. Zo zijn wij gaan googlen en zagen de huizen voorbij komen. Pipi Langkous huizen, rode houten huizen, huizen met een zwembad, huizen met een sauna. Daar bleven wij op terug komen. En de prijzen? We hebben echt een paar maal moeten kijken, dit kan niet waar zijn, een tiende van wat zo’n beetje de prijzen zijn in Nederland. Knijp eens in mijn arm, ik droom toch niet? Nee, een droom van het tweede huis, kwam wel dichterbij.

Lees hier verder

Gustavsfors

Vakantiewoning in Zweden sinds juni 2009:  Gustavsfors

Een tweede huis in Zweden.

Na diverse vakanties in Zweden te hebben doorgebracht, komt er voor de Randstedelijke vakantievluchteling onherroepelijk een moment waarop hij zich afvraagt hoe ingewikkeld het is je jaarlijks terugkerende verblijf in Zweden een permanenter karakter te geven.

Gezien onze economische verbondenheid met Nederland, was emigreren voor ons gezin (man, vrouw, drie kinderen) niet aan de orde. Het iedere keer op zoek gaan naar een geschikt vakantieverblijf echter evenmin. In combinatie met het kunnen verrichten van werk buitenshuis werd de aanschaf van een huis in Zweden voor ons een steeds reëlere optie.

Lees hier verder

Halna

Vakantiewoning in Zweden sinds begin 2010:

Halna, Töreboda

Al enkele jaren heeft het ons beziggehouden; een tweede huisje, ergens op een mooi plekje in Nederland of in het buitenland. Onze zoektocht begon relatief dicht bij huis. Omdat we vanwege de vier kinderen die we hebben al jaren bij de boer in Friesland gingen kamperen, hadden we besloten in die omgeving te gaan kijken naar een tweede huisje. Dit is inmiddels zo’n 10 jaar geleden. Al snel kwamen we tot de conclusie dat men hier in het hoge noorden de huizenprijzen al aardig ging kennen. De rust werd ook steeds minder. Steeds meer mensen gingen vanuit de Randstad deze kant op.

Lees hier verder

Björköby

Vakantiewoning in Zweden sinds eind 2011:

Björköby, Vetlanda; Een jongensdroom,

Een van mijn jongensdromen is altijd geweest, te kunnen reizen zonder bagage.
Met die droom heel diep in m'n achterhoofd zijn wij, mijn vrouw Ellen en ik, op een dag in maart 2010 terecht gekomen op de second-home beurs.

Na behoorlijk wat omzwervingen in de wereld, in de zuidelijke landen en in zuid-oost azië, waren we de laatste jaren wat vaker met vakantie geweest in scandinavië, te beginnen met Denemarken.

Lees hier verder

Net niet Klippan

Nog geen vakantiewoning in Zweden maar driftig opzoek:

Mijn man en ik dromen al jaren van een vakantiehuis in Zweden.
Maar hoe pak je zoiets aan? Waar moet je beginnen? We spreken de taal niet, zijn niet op de hoogte van de Zweedse wetgeving en kunnen niet voor elke leuke advertentie die we voorbij zien komen even op en neer rijden of vliegen. Kortom; de hele zoektocht is gedoemd te mislukken als we geen geweldige makelaar zouden hebben.

Lees hier verder

Vena

Vakantiewoning in Zweden sinds mei 2011, Östrahult, Vena

Al jaren had ik de droom om eens naar Zweden op vakantie te gaan en in 2009 waren we eindelijk weer in de gelegenheid om naar het buitenland op vakantie te gaan. Dus: op naar Zweden!

Vanaf het eerste moment dat we Zweden inreden had ik het juiste gevoel. Later zou iemand tegen me zeggen: ‘Het gevoel of je in het verkeerde land bent geboren?’ Dat was misschien ietwat overdreven maar het kwam aardig in de buurt. Na deze eerste vakantie in het land van de serene rust, bossen, mooie open ruimtes, vele meren en daartussen allerlei mooie rode huisjes begon het eigenlijk al te kriebelen om ons eigen huisje te hebben in Zweden. Maar ja, de eerste keer op vakantie geweest en dan gelijk een huisje kopen. Zouden we dat nou wel doen?

Lees hier verder                  Lees hier verder voor het vervolg

Emmaboda

Vakantiewoning in Zweden sinds zomer 2011, Emmaboda

De zoektocht naar een zomerhuis in Zweden  (Smaland) heeft ons begin juni 2011 via internet aan jullie adres geholpen. Wij hebben StugainZweden ingeschakeld om voor ons te gaan kijken naar een bepaald adres in Gullringen dat via StugainZweden werd aangeboden.

Eric heeft een lange reis moeten maken om te gaan kijken en informeren bij de makelaar.
Aldaar heeft hij foto's gemaakt en het huis plus de locatie bekeken. Het leek wel een aardig object.

Lees hier verder

Hagfors

Vakantiewoning in Zweden sinds september 2012, Hagfors

Begin januari 2011 kwam onze dochter Denise met het idee om naar Zweden te verhuizen.

Ja, wij wisten niets over Zweden dus maar naar de secondhomebeurs in Utrecht. Hier hebben wij kennis gemaakt met Eric en Tamara van StugainZweden.

Lees hier verder

Malmbäck

Vakantiewoning in Zweden sinds april 2012, Malmbäck

De hartelijkheid van Tamara en Eric en het vakmanschap t.a.v. timmer- en restauratiewerk zijn al een kennismaking waard.


Lees hier verder

Björköby

Vakantiewoning in Zweden sinds augustus 2012, Björköby

Al jaren droomde ik van verhuizen naar Zweden. Maar manlief zag dat niet helemaal zitten, en emigreren moet een gezinsbeslissing zijn, daar was en ben ik van overtuigd.
Daarom zochten we een goed compromis.
Het werd een vakantiehuis in Zweden.

Lees hier verder